Over WGTF NL

De Brotherhood Cup is een initiatief van en wordt georganiseerd door de WGTF NL, de Nederlandse tak van de World Golf Teachers Federation, de grootste gecertificeerde golflerarenbond ter wereld. De doelstelling van de WGTF, met 25 duizend actieve leraren één van de grootste golf opleidingsorganisaties in de wereld, is om golf coaching bereikbaar te maken voor een grotere groep mensen. In Nederland zijn inmiddels meer dan 125 WGTF golfleraren actief op meer dan 80 golfbanen en hun aantal groeit ieder jaar.

WGTF NL Directeur Bjorn Beekman: ‘Golf is een fantastische, maar ook moeilijke sport. En het is vaak genoeg bewezen, als je iets leuk vindt leer je sneller. Met andere woorden, waar de WGTF voor staat is niet alleen het opleiden van goede golfleraren, maar hen ook zoveel mogelijk te stimuleren golfers enthousiast te maken én te houden voor de golfsport’.

Beekman: ‘Wij golfers gaan er altijd vanuit dat we probleemloos kunnen sporten. En terecht, echter voor veel kinderen is dat niet zomaar weggelegd. Ik hoop om die reden dat we met dit event niet alleen een mooie cheque kunnen ophalen voor de Stichting Spieren voor Spieren, maar dat we ons ook realiseren dat een goede gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom hoop ik dat zoveel mogelijk golfers en golfleraren zich aansluiten bij de Brotherhood Cup. Dat is het minste wat we kunnen doen voor de toekomstige generatie’.

Tot ziens op 22, 23 of 24 september.

WGTF Directeur Bjorn Beekman